สนับสนุนโดย    
สนับสนุนโดย    
   
สนับสนุนโดย    
ถาม-ตอบ

อยากทราบว่า Propionic acid ที่พบในก๋วยเตี๋ยวอบแห้งจะมีอันตรายหรือเปล่าคะ

มีเพื่อนทำงานที่โรงงานก๋วยเตี๋ยวเล่าให้ฟังว่าลูกค้าตรวจพบสารดังกล่าว จึงอยากทราบว่าผู้บริโภคจะได้รับอันตรายจากสารนั้นหรือเปล่าคะ

โดย:  RattiKorn   [5 ก.ย. 2551 09:40]
สามารถหาข้อมูลเพิ่มเติมได้จาก:  เมนูนานาสาระ และหมวด สารเคมีในอาหาร-สารเจือปน สารปรุงแต่ง สารตกค้าง
ข้อคิดเห็นจากผู้ทรงคุณวุฒิจะแสดงในกรอบสีเขียว ส่วนข้อคิดเห็นหรือความเห็นจากผู้อื่นจะแสดงในกรอบปกติ
ข้อคิดเห็นที่ 1:1

Propionic acid inhibits the growth of mold and some bacteria. As a result, most propionic acid produced is used as a preservative for both animal feed and food for human consumption, and can be used as a preservative for Ballistics Gel. For animal feed, it is used either directly or as its ammonium salt. In human foods, especially bread and other baked goods, it is used as its sodium or calcium salt.

จาก    http://en.wikipedia.org/wiki/Propionic_acid        Propionic acid        

CALCIUM (or SODIUM) PROPIONATE
Preservative: Bread, rolls, pies, cakes.

Calcium propionate prevents mold growth on bread and rolls. The calcium is a beneficial mineral; the propionate is safe. Sodium propionate is used in pies and cakes, because calcium alters the action of chemical leavening agents.
จาก    http://www.cspinet.org/reports/chemcuisine.htm

โดย:  นักเคมี  [5 ก.ย. 2551 12:24]
ข้อคิดเห็นที่ 2:2

http://en.wikipedia.org/wiki/Noodle        Noodle        
http://video.google.com/videosearch?hl=en&q=Noodle&um=1&ie=UTF-8&sa=X&oi=video_result_group&resnum=4&ct=title#        Video Results for Noodle

โดย:  นักเคมี  [18 ม.ค. 2552 18:41]
หากท่านต้องการถามคำถามที่ไม่เกี่ยวข้องกับหัวข้อคำถามนี้ กรุณากดปุ่มนี้

หากท่านต้องการแสดงข้อคิดเห็นหรือแสดงความคิดเห็นที่อยู่ในประเด็นเดียวกับหัวข้อนี้ ให้กรอกข้อมูล แล้วกดปุ่มส่งข้อความด้านล่างนี้